سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سه سوال از مراجع - راز هلال رمضان
|| مدیریت || شناسنامه || پست الکترونیــک ||
نویسنده
سه سوال از مراجع - راز هلال رمضان
Link to Us!

سه سوال از مراجع - راز هلال رمضان

Hit
مجوع بازدیدها: 104366 بازدید

امروز: 3 بازدید

پیش بینی وضع هوا

سایت مراجع












آرشیو


اطلاعات رویت هلال ماه رمضان 1427
آرشیو نظرات مراجع
اطلاعات رویت هلال ماه شوال 1427
اطلاعات نجومی رویت هلال
رویت هلال در عربستان

In yahoo

یــــاهـو

Search



Submit mail

 


سه سوال از مراجع

حسین نقی زاده :: جمعه 85/6/31 ساعت 11:0 صبح

 

آیا رویت هلال  با چشم مسلح ( دوربین یا تلسکوپ ) نیز شرعا حجیت دارد ؟

حضرات آیات بهجت ، خامنه ای فاضل ونوری همدانی :        بله

آیا اول ماه با پیشگویی منجمین ثابت می شود ؟

امام خمینی (ره) : نه ولی اگر انسان از گفته آنها به یقین برسد باید به آن عمل کند .

حضرات آیات خویی ، بهجت ، تبریزی ، خامنه ای ، سیستانی ، وحید : نه ولی اگر انسان از گفته آنها به یقین یا اطمینان برسد باید به آن عمل کند.

آیت الله گلپایگانی : نه ولی اگر انسان از گفته آنها به یقین یا اطمینان که در نظر عرف علم محسوب شود برسد باید به آن عمل کند

آیت الله زنجانی : نه ولی اگر انسان از گفته آنها به یقین یا اطمینان برای خود انسان یا نوع مردم حاصل شود برسد باید به آن عمل کند

آیا دیده شدن ماه در شهر دیگر برای  انشان حجت است ؟

امام خمینی (ره) : اگر در شهری اول ماه اثبات شود برای مردم شهر دیگر فایده ای ندارد مگر آن دو شهر با هم نزدیک باشند یا انسان بداند که افق آنها یکی است .

حضرات آیات اراکی ، زنجانی ، مکارم : اگر در شهری اول ماه اثبات شود برای مردم شهر دیگر فایده ای ندارد مگر آن دو شهر با هم نزدیک باشند یا انسان بداند که افق آنها یکی است . یا شهری که ماه در آن دیده شده در شرق آن شهر باشد .

آیت الله خامنه ای : اگر در شهری اول ماه اثبات شود برای مردم شهر دیگر فایده ای ندارد مگر آن دو شهر با هم نزدیک باشند یا انسان بداند که افق آنها یکی است  یا در شهری که در شرق آن شهر واقع شده اند هلال دیده شود ولی اگر اختلاف در بین شهرها به مقداری باشد که با فرض رویت هلال در یکی هلال در دیگری قابل رویت نباشد کفایت نمی کند .

آیت الله گلپایگانی : اگر در شهری اول ماه اثبات شود برای مردم شهر دیگر فایده ای ندارد مگر آن دو شهر با هم نزدیک باشند یا انسان بداند که افق آنها یکی است . یا در شهری که دیده شده آفتاب زودتر از ظهر خودش غروب کند

آیت الله بهجت : اگر در شهری ماه دیده شد در صورتی برای ساکنین شهر دیگر مفید است که یقین یا اطمینان بکنند اگر در آسمان یا زمین مانعی نبود در آنجا هم دیده می شد چه در شرق باشد یا در غرب ولی اگر به این مطلب یقین نداشته باشند نمی توانند به دیدن ماه در شهر دیگر اکتفا کنند .

آیت الله سیستانی : اگر درشهر اول ماه ثابت شود ، در شهرهای دیگر که در افق با او متحد می باشند ، اول ماه نیز ثابت می شود و مقصود در اتفاق افق در اینجا آن است که اگر در شهر اول ، ماه دیده شد در شهر دوم اگر مانعی مانند ابر نباشد دیده می شود و این درموردی محقق می شود که شهر دوم اگر غرب شهر اول باشد در خط عرض نزدیک به آن باشد و اگر در شرق آن است در صورتی ثابت می شود که وحدت افق معلوم باشد هر چند از این جهت که زمان ماندن ماه در افق شهر اول بیش از شهر دوم باشد .

حضرات آیات خوئی ، تبریزی و فاضل : اگر در شهر اول ماه ثابت شود در شهر های دیگر چه دور باشند چه نزدیک چه در افق متحد باشند یا نه ، نیز ثابت می شود در صورتی که در شب ، مشترک باشند و لو به اینکه اول شب یکی آخر شب دیگری باشد .

آیت الله وحبد : شهرهایی که بیشتر طول شب با هم مشترک باشند  هم افق هستند

آیت الله نوری : همبن قدر که در شب بودن آن شب ( مثل مکه و کراچی  یا لندن و کابل ، نه مثل تهران و واشنگتن ) اشتراک داشته باشند ثابت می شود .

 

 


نوشته های دیگران()

http://www.bachehayeghalam.com/media/sound/rabana.wma